http://1.bp.blogspot.com/-2hVp8hMrY74/TpvKrnCS1hI/AAAAAAAABA8/iR15RWrUaYA/s320/girlpurple.png Story of me Lya : April 2013
HIDUP NIE IBARAT SOALAN MATEMATIK NAK SELESAI SOALAN MATEMATIK YG SUSAH KENA ADA FORMULA,SAMA LAH JUGA DENGAN HIDUP KENA ADA STRATEGI BARU SENANG NAK SELESAIKAN

Saturday, 20 April 2013

BANJIR!!!!


Tngah wat pe 2..??taw x jam mnunjukkan 12:14 am n aq blum2 lgi tdo nie bab susah nak tido plak nie mlam ndak taw ape sak yg d'fikirkan nie so ape lagi ambik lappy teus on bLOG nak share gan korang ape t'jdi kat aq kemarin..hahahah mcam ~harapan~ plak bah kan..:)
  Hari JUMAAT hari yg pnuh keberkatan n pnuh rahmat tuk umat islam ..Hujan plak trun membasahi bumi~AMIN~ rezeki ALLAH.Tapi hujan trun mencurah2 plak menyebabkan kg ku PASIR PUTIH banjir n menyebabkan jlan sesak sbab kereta x bleh nak gerak bab paras air t'lmpau tinggi d'sebabkan ujan pas tu smua air empangan dari APAS d'alirkan p KG kami apa ndak banjir Trus klau ujan lebat n yg pling truk lagi kdang smpai paras lantai umah T'utamanya kat BLOk A & B yg mmng rumah nye dibina rendah2 jak.ALHAMDULILLAH kg baru x pena lagi bnjir smapi lantai umah kami nie..:)
  D'sebabkan Banjir aq yg balik stiap hari jam 5 dri KASTAM akhirnya smpai umah jam 10 mlam..pnya lah penat mnunggu plus panas lagi dalam krta tambah gan c'fathur my anak buah pnya gayak yg mengamuk bab rimas btul kan dalam keta lama2 teda b'gerak.
muka teda tenaga sdh kcian..



Pnya lama mnunggu air tuk srut ndak jgk surut2 so kami ptah balik p bandar tuk makan bab smua kbuluran sudh sbab t'stuck  d'jalan.Punya jlek muka time p mkan tu udah lah bju pon mcam bauk2 sdah d'tambah g bju ku bsah sbab kuar dri keta d'sbabkan my dad ksi mati enjin keta apa lagi kpanasan gila owhh..Macam org x btul sua aq rasa time 2..huhu Kami p mkan kat HILtop jak lah bab dekat gan sinsan jgk kan smbil tnggu air surut pnya lama kmi kat hiltop mkan maw dekat 2 jam lah jgk dduk kat situ smpai rasa sakit pinggang.. jam 9 lbih gitu baru air surut kena2 lagi aq syok nnton ~SEBENARNYA SAYA ISTRI DIA~ t'paksa nnton spruh crta jak kat kdai mkan tu bab maw blik udah, nasib bek ada youtube bleh gak teok nnt2 episod 4.so otw maw blik 2masi ade lah sesak jgk tpi x lama lah n smpat g p ambik gmbar tmpat yg bnjir 2..hoho


Truk kan..??nie yg srut dah air bayangkan lah paras air time keta x bleh lalu msti lbih tinggi kan..nie bukan kjadian yg prtama kali berlaku di KG PASIR PUTIH tp dah berkali2 n smpai rumah penduduk rosak teruk bab banjir..Skrang nie pnduduk b'harap supaya saliran parit n empangan d'kg dapat dibesarkan tuk elak perkra cam nie jadi lah..~CEWAHH~ mcam aq nie wartawan tv3 "aduan rakyat"..oleh itu mari lah sama2 mendoakan smoga masalah nie dpat diselesaikan..n nak bagi peringatan kpada yg ade adek kecik kah anak kecik kah n yg rasa2 nya x pndai berenang 2 n x kurang jgk lah yg pndai brnang 2 spya jgn p kwsan bnjir tkut nnt bleh mendatangkan bahaya kepada anda dan keluarga bab bila bnjir paras air 2 kompom lah tinggi n kadang2 t'amat deras plak tu smpai kita pon bleh t'ikut skali oleh itu sayangi lah nyawa  anda..pesanan ikhas nie dibawakan oleh saya saleha zahirin..~SEKIAN~


Wednesday, 17 April 2013

Aku daN Dia


AISHH..aq btul2 jiwa kacau skrang nie kena2 lagi  dgr lagu JUDIKA ~bukan dia tapi aku~ teus rasa nak nangis lah plak t'tiba..knpa kah..??terasa nak lyan emo malam nie bila fkir psal ubungan aku dan dia yg  jauh disana yg maybe tngah struggle maut study tuk exam dia next week!! aq kat sini plak tngh struggle nak lwan gan perasan yg tiba2 kacau bilau..knpa aq rasa bgini nie..??nak MENJERIT kuat kat sini AKU DAH KENAPAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!apa yg x kena gan aq skrang nie??
   Well..sejujurnya kapel gan dia bleh wat aq makdal(MAKANDALAM) n kurus tpi x jgk aq nie kurus2 bah smpai skrang sbb gaya nye nie bah..tp mybe dia pon  tknan jgk gan gya aq nie yg mcam bkan b'kapel..dalam s'bulan blum tntu kami ada sms or call nak kata jimat kdit x kot bab aq klau ada kwan sms kompom aq reply kalau ada kdit n x tmat tmpoh lah tp x taw lah knpa klau gan dia aq pnya prangai 360 darjah b'ubah..
   Ada yg ckap aq ego n ada yg ckap aq pntgkan dri sndri..weHH bnyak comel pnya kwan ckap aq cam 2 kan..??siap kna brainwash lagi spya hrgai dia..pnya lah aq hargai dia nie cuma aq x show sngat lah ..cak kmu fkir ada kah org b'kapel x pena contact maw ampir s'bulan??yg jdi p'hbung cuma fb jak kalau ada dia like status or photo aku mkna nya mci lah dia ingat aq nie n sihat lah dia 2 kalau x sihat teda 2 dia on9 kan siap p like pic CEWEK lagi siap b'komen g mcam maw aq flying kick jak dia ber sedar n trus normal trus..-.-"
   B'cinta gan dia ajar aq tuk sabar n kwal emosi x mcam sblum2 nie aq men lepas jak kalau  x puas hati smpai ada yg x than trus mntak ptus tp aq wat ~derk~ jak bukan slah aq pun kan sapa sruh suka sngat m'galah so aq apa lagi naik kpla lah..heheh
   SELAMA nie dia yg sllu mula sms or call aq x pena aq yg start enjin dlu..hahah smpai lah ada kjadian kami b'gaduh besar psal fb dia mrah aq n ckap jgn cari dia..Aq apa lagi dah d'ckap bgtu kan  msti lah sdr diri 2 so x lah aq sms or call dia lagi pas 2 tuk pjuk or mntak maaf yg mmpu aq wat cuma bagi JELINGAN MAUT kalau bleh nak t'kuar jak bji mata nie jeling dia  klau tiba2 t'srempak gan dia kat jlan time nak p or balik dri kuliah 2 pon nasib2 klau t'jmpa lah bab lain2 jbatan so kompom len2 bngunan kan..Then akhir nya dia m'galah n call  tp aq x angkat bab aq time 2 sakit hati plus frust lah jgk gan dia bab x pjuk aq kan..hehe So aq x pena bwa hp p klas slama kami b'perang siap aq ampai2 lagi dlam almari 2 hp besa lah x pntg pon kan..dah agak dah x kan ade bnyi pon kan..So nak lpas tkanan ajak kwan p kbox kat oneB melalak mcam org gilak smpai puas..smpai jak blik aq t'tiba rasa plak nak cek hp aq n pnya t'kjut beruk aq time 2 dia call aq 3 kali maw m'jerit bab happy teus jdi bhgia lah hari 2 bab udah kna pjuk blik n yg pling pntg aq terasa bla dia kata "klw org x msj tw kol smpai thun dpan pon juak 2 dya xkn msj" happy plus sdih plak mood time 2..eya lah bersalah plak bab sllu wat dia bgtu..slalu hrap dia jak yg mulakan smua nya..
    Mybe aq jrang sms or call dia..jrang nak mula chat gan dia..jrang nak ckap ape2 yg aq rsa pasal dia tp aq syang dia sngat2..mybe dia x taw tp org yg rpat gan aq taw apa yg aq rsa kat dia..dia jauh dari aq buat aq bljar hargai dia n redha gan hbungan kmi nie..SAYANG mcam mna pun aq kat dia n setia mcam mna pun aq kat dia kalau mmg dia bkan JODOH ku ttp jgk kmi x kan sama2..HNYA MMPU B'SERAH n trima apa yg jdi gan hbungan kmi ..Ape yg psti skrang nie kami msti fokus gan study n always ckap kat diri aku n dia kalau ada jdoh x ke mana jgk 2 ...yg psti SAYANG bnyak2 kat dia n rndu dia sllu..:)
    

Monday, 15 April 2013


eMM..sedar x sedar maw dekat 5 bulan dah aq PRAKTIKAl kat KDRM nie.So makna nya x lama lagi abis lah tmpoh praktikal aq kat sini pnya x sedar cpat nya masa berlalu aq habskan untuk timba ilmu n kumpul pngalaman praktikal kat sni..ALHAMDULILAH slama aq praktikal kat sini smua pgawai kat sni x kira lah atasan smpai lah bwahan smua nya baik2 taw teda yg jhat..Mybe aq jak nie yg jhat..hahaha sllu wat hal gan prangai x btul aq nie contoh nya kasi retak kaca kat atas meja kak Raziah..huhu
   Spnjang aq kat sini bdan aku pon makin hari makin sihat apa ndak MAKAN sak trus..BONDA kmi a.k.a pegawai kdrm sllu bwa makanan so iman maw diet tu agak t'gugat lah kalau kna ajak trus kan bak patah pepatah "rezeki yg ditolak, Musuh jgn dicari" oleh itu makan sja lah selagi mmpu kan nnt kalau blik p poli kompom trun jgk tu berat badan apa tdak mlas maw srpan pagi x mcam sni ada sak mkanan kat pantri tu.Kalau kat poli mkan 1 kali sehari sak lah jwab nya bab mlas nak p kafe n gerai nak bli mkanan, len lah klau ade klas tu pon kalau kurang org mkan kat gerai mlas lah nak mkan kalau gerai tu sesak n kat kafe plak time darurat jak tu baru p sana bab mkanan nye ntah ape2 sak plus mhal g bleh pokai kalau mkan hari2 kat sna..huhuh
   Ntah lah nnt kalau abis praktikal nie mcam mna..Msti bosan kan?? teda dah genk nak bwa b'crta nak jlan mkan sama2..:( spnjang praktikal kat sini bnyak lah knangan yg manis x kurang lah jgk yg pahit tpi sikit jak lah bab yg manis tu over doss bnyak nya..haahha kat sini jgk aq bljar mcam2 bnda tuk persedian bila aq kat alam pekerjaan nnt kalau pnjg umur..
  Ape yang pasti selama aq praktikal kat sini mmng bnyak lah aq dapat n aq hrap aq dapat llus cemerlang lah tuk praktikal aq nie..AMINN!! oleh itu aq nak smbung blik wat laporan n slide show aq tuk pmbentangan nnt kat kk bulan 5 nie..Doakan aq k n slmat menjalani hari kamu dgn baik wahai umat manusia smua..:)
   

Wednesday, 10 April 2013

prakTIkal

Assalam apa khabr kmu smua??shat kah??..ok aq nie  makin hari makin banyak kerja tp buku jurnal blum lagi t'update tuk 2 minggu nie...huhuh Laporan pon belum buat nie x lama maw p kk balik tuk wat pembentangan and hantar laporan tu NERVOUS!!Slide show aq pon blum lgi aq start buat.
 X kan lah aq maw copy n paste jak kerja dowank yang lain..rasa bersalah plak kan kalau bgtu lagi pun kerja kami ndak sama bah..Tp kalau aq luah kat sini laporan n slide show aq bukan nya ada siap pon kan..hahaha gila sudh nie lporan ndak siap.
  2 lain crta lagi..Dalam sbuk urus kerja aq yg makin bnyak nie ada lah plak muncul msalah yg buat aq rasa bersalah psal BLOG nie..Tp mmng salah ku lah dalam hal nie so aq dah mntak maaf kat dia tp ttp gak aq rasa aq yg bersalah bab mcam kasi main2 prsaan org..Rsa sngat2 bersalah dalam hal nie hope dia x ambil hati gan perangaiq nie..Aq syg dia tp as priend sak n maybe cara aq lyan dia mcam lbh dri seorg kwan..I'M so sorry boy n kita masih kwan kan..??
  ok baiklah x nak lah sdih2 nie...nak sambung wat kerja nnt x siap2 plak..TAKE caRE smua nya..:)