http://1.bp.blogspot.com/-2hVp8hMrY74/TpvKrnCS1hI/AAAAAAAABA8/iR15RWrUaYA/s320/girlpurple.png Story of me Lya : BANJIR!!!!
HIDUP NIE IBARAT SOALAN MATEMATIK NAK SELESAI SOALAN MATEMATIK YG SUSAH KENA ADA FORMULA,SAMA LAH JUGA DENGAN HIDUP KENA ADA STRATEGI BARU SENANG NAK SELESAIKAN

Saturday, 20 April 2013

BANJIR!!!!


Tngah wat pe 2..??taw x jam mnunjukkan 12:14 am n aq blum2 lgi tdo nie bab susah nak tido plak nie mlam ndak taw ape sak yg d'fikirkan nie so ape lagi ambik lappy teus on bLOG nak share gan korang ape t'jdi kat aq kemarin..hahahah mcam ~harapan~ plak bah kan..:)
  Hari JUMAAT hari yg pnuh keberkatan n pnuh rahmat tuk umat islam ..Hujan plak trun membasahi bumi~AMIN~ rezeki ALLAH.Tapi hujan trun mencurah2 plak menyebabkan kg ku PASIR PUTIH banjir n menyebabkan jlan sesak sbab kereta x bleh nak gerak bab paras air t'lmpau tinggi d'sebabkan ujan pas tu smua air empangan dari APAS d'alirkan p KG kami apa ndak banjir Trus klau ujan lebat n yg pling truk lagi kdang smpai paras lantai umah T'utamanya kat BLOk A & B yg mmng rumah nye dibina rendah2 jak.ALHAMDULILLAH kg baru x pena lagi bnjir smapi lantai umah kami nie..:)
  D'sebabkan Banjir aq yg balik stiap hari jam 5 dri KASTAM akhirnya smpai umah jam 10 mlam..pnya lah penat mnunggu plus panas lagi dalam krta tambah gan c'fathur my anak buah pnya gayak yg mengamuk bab rimas btul kan dalam keta lama2 teda b'gerak.
muka teda tenaga sdh kcian..



Pnya lama mnunggu air tuk srut ndak jgk surut2 so kami ptah balik p bandar tuk makan bab smua kbuluran sudh sbab t'stuck  d'jalan.Punya jlek muka time p mkan tu udah lah bju pon mcam bauk2 sdah d'tambah g bju ku bsah sbab kuar dri keta d'sbabkan my dad ksi mati enjin keta apa lagi kpanasan gila owhh..Macam org x btul sua aq rasa time 2..huhu Kami p mkan kat HILtop jak lah bab dekat gan sinsan jgk kan smbil tnggu air surut pnya lama kmi kat hiltop mkan maw dekat 2 jam lah jgk dduk kat situ smpai rasa sakit pinggang.. jam 9 lbih gitu baru air surut kena2 lagi aq syok nnton ~SEBENARNYA SAYA ISTRI DIA~ t'paksa nnton spruh crta jak kat kdai mkan tu bab maw blik udah, nasib bek ada youtube bleh gak teok nnt2 episod 4.so otw maw blik 2masi ade lah sesak jgk tpi x lama lah n smpat g p ambik gmbar tmpat yg bnjir 2..hoho


Truk kan..??nie yg srut dah air bayangkan lah paras air time keta x bleh lalu msti lbih tinggi kan..nie bukan kjadian yg prtama kali berlaku di KG PASIR PUTIH tp dah berkali2 n smpai rumah penduduk rosak teruk bab banjir..Skrang nie pnduduk b'harap supaya saliran parit n empangan d'kg dapat dibesarkan tuk elak perkra cam nie jadi lah..~CEWAHH~ mcam aq nie wartawan tv3 "aduan rakyat"..oleh itu mari lah sama2 mendoakan smoga masalah nie dpat diselesaikan..n nak bagi peringatan kpada yg ade adek kecik kah anak kecik kah n yg rasa2 nya x pndai berenang 2 n x kurang jgk lah yg pndai brnang 2 spya jgn p kwsan bnjir tkut nnt bleh mendatangkan bahaya kepada anda dan keluarga bab bila bnjir paras air 2 kompom lah tinggi n kadang2 t'amat deras plak tu smpai kita pon bleh t'ikut skali oleh itu sayangi lah nyawa  anda..pesanan ikhas nie dibawakan oleh saya saleha zahirin..~SEKIAN~


No comments:

Post a Comment